Utställning på BHK Malmen domare Yvonne Brink

Smurfan blev fjärde bästa tik idag. Fick CK. Roligt men det hade smällt betydligt högre med ett cert. Jaja, Gunilla Nyberg (kennel Cordylines) vann med sin blå "Ice" och det är en snygg hund. Ice blev också BIM och en trefärgad hanne
 "Kal-El" från kennel Cordylines fick cert och blev BIR! GRATTIS vad kul för er!

Smurfan är nog bland det vackraste jag haft men attans vad det sitter hårt inne med att vinna!? Ställer förstås inte ut så särskilt ofta. ;)

Träffade Gunnel och jag tror alla lägreklass collieekipage hade fått godkänt resultat igår! Bra kämpat! Har för mig att det var debut i lägre för samtliga också. Monica Lindström hade också tävlat igår i lydnad med sin Gold Statustik. Otroligt kul med så många collie på bruks och lydnad! :)

Uppfödaren Helén var där med dottern Mia som ställde sin söte och glade aussie Gizmo.

Tävlingar till helgen...

Till helgen är det bruks- och lydnadstävlingar på hemmaklubben BHK Malmen .
Hela FYRA collieekipage ska delta!! Så kul!!! Tyvärr är inte vi ett av dem... *skäms* men än har inte alla tåg gått!
Jag önskar Gunnel, kennel Euro-Top; Carina, kennel Top-Trade, Ann-Sofie (vet ej vilken collie hon tävlar; hon har collie från Euro-Top och Sammens) samt Mia Fredriksson LYCKA TILL! (Mia har collie från kennel Cordylines.)

På söndag ställer jag ut Smuffa-Ruff; också utställningen är här på Torpet, BHK Malmen.

Annat kul är att det ska vara en infoträff om BEVAKNING nästa vecka!!! JIHAAA! Är det något på G här på Malmen? MÅSTE DIT! Bevakning är så kul!

Väntan

Nu väntar vi på resultatet av röntgen...
Inte så mkt nytt på hundfronten förutom att Lexie har börjar löpa. Misstänkte det var på G.

Vi har fått ett litet föl som jyckarna är rätt så intresserade av. Han är en liten krabat:
www.lhindah.blogg.se

Veterinärbesök

Var i Öjebyn, Piteå, i måndags för ögonlysning av alla tre flickorna samt röntgen av höfter och armbågar på kortisarna. Alla hade samma ögonresultat som när de var små blappisar, dvs Smurfan CRD samt Sally och Lexie var UA.

Röntgenplåtarna såg, preliminärt, fina ut avseende det som skulle kollas men förbryllande att Sally hade spricka på vänster bakknä. Hon har vid ngt tillfälle ömmat lite på ett framben (kommer ej ihåg vilket) men aldrig visat någon hälta eller obehag. Idag är hon väldigt halt på bägge bakbenen, helst på det vänstra..? Mystiskt. Kanhända kan det bli så efter röntgen då de bänder; vrider och vänder? Annars är hon som vanligt. Hungrig och gosesjuk.

Det är alltid en spännande väntan på det officiella resultatet av röntgen oavsett vad preliminärutlåtande och vett och sans säger. Nervöst! *brrr*

Träffade ett gulligt äldre par som hade sin gamla 11-åriga långhårstik inne för koll av lever etc. Tiken kom från Salmis och jag mindes då att Prisse (Mirabackens Prisoner of Love), Gurans pappa, lämnat en kull om två valpar där när han bodde hos förra matten. Kanske det är hans dotter vi hann se en liten skymt av? Mig veterligen har inte de fått avkommor så också där har den linjen kommit till att avslut. 

Husse till gamla collietiken var bördig från Svappavaara och hade arbetat vid F21, jag utgick att det var med hundar, i nästan 40 år. Vi pratade lite om bl a utbildning av tjänstehundar med en annan man som var på kliniken med en "hundskolelabrador" (så fin! En sådan där labbe som ser ut och är som de ska!!) talde om sina HS-jyckar (labbe och schäfer).

Väldigt många trevliga möten man får när man far runt med jyckarna! Var förstås roligt att få en liten "pratstund" med veterinären Ingemar Bergdahl med. Han är verkligen en "cosy" veterinär och personalen på stället diggar jag med!

Är rätt så förkyld ännu så jag går lite på sparlåga. Gör bara det allra nödvändigaste med hundar, ungar och hem. Hoppas bli kry snart för DÅ!! ;)


RSS 2.0