Lexie MH

Har precis kommit hem från MH;t med Lexie. För matte jobbigt då jag lyckats dra på mig feber...*pust-och-stånk*
Lexie gick runt utan några problem. Inga kvarstående rädslor och var mer aktiv på slutet än i början. Beskrivaren gratulerade "en trevlig hund" och beröm är alltid roligt.

Härligt att gå MH på hemmaplan! Tack till alla malmare som jobbat ihärdigt för att få tag på beskrivare och funktionärer!

Jag har gått MH på fyra olika platser från Gällivare i norr till Timrå i söder och det är rätt fantastiskt vad många eldsjälar det finns och hur trevliga de är trots att de får slita hund (!) ofta. Vi har tur som har sådana människor ute i klubbstugorna!

Collie-Malinois

Kolla vilka bussöta valpar!
Pappa korthårig collie och mamma belgisk vallhund/malinois:

http://cliffvoodoo.blogg.se/

Tid..?

Behöver mer tid! Vill ställa ut, vill tävla, vill träna men attans det hinns knappt med! Hundarna får röra på sig hur mkt de vill varje dag, förstås, men ibland undrar jag om det är så bra det heller... knappt ngt sitter fast på dem. Kanske dags att koppelrasta så de blir runda och trinda. Kortisflickorna är ute en och en nu iallafall, eller bara tillsammans en liten stund, annars rejsar de nästan konstant!

Hinner också träna lite med vår sk "vallning". Eftersom två lamm har kommit så är jag lite feg med att jobba med jyxen, men har börjat lite smått med att låta Smurfan fösa dem. Lammen är ju så små och söta och ser så ömtåliga ut. Jag är lite hönsmamma...

Lexie och Sally föser helst pållarna nu och gärna på eget initiativ. Jag är inte så förtjust i det eftersom jag har Smurfans black-out i minnet. Hon blev sparkad och raglade ut ur hagen och ramlade ihop en stund. Hål i huvudet och blodvite. Usch. Det är ingen glamourtillvaro för en hund på landet. Idag regnar det och är rätt kallt, men Smuffi håller ställningarna. Skitigt och jobbigt arbete. Tyvärr är detta "riktiga" arbete inte något som värderas i samma utsträckning som ett MH-protokoll eller en officiell merit.

Hoppas jag kan få till ngn slags officiell merit med för att "bevisa" att mina hundar är arbetande hundar.


lydnad...

Jaaa.. här går det tröögt med lydnaden! Imorgon ska det spåras iallafall! Nu verkar skogen vara hyfsat torr trots en del snö här och var. Nere i "dalen" mkt mindre snö men lat som jag är spårar jag helst runt knuten när lillan är med och så. Ska bli spännande att premiärspåra med Lexie!

Smurfan har ju avskytt lydnad men hon måste genomgått personförändring!? Hon gillade det skarpt häromdagen!?Smurfan är ö h t starkare och säkrare i det mesta hon företar sig. Kan det vara vallningens förtjänst? Kanhända är hon sen i sin mognad rent psykiskt? Ja, inte vet jag men hon känns annorlunda hela hon.

Sally löper och är rätt så sur. Verkar ha ont i magen (?) så hon får vara ifred från svammel som matte hittar på.

Ingen parning blev det av. Fick aldrig tag på de som har hannen. Känns riktigt trist. Men det blir nya tag till nästa löp, tror jag.

Snart lamm?

Tackorna, alla utom Doris, blir tjockare för var dag och de har fyllda juver. Så spännande det ska bli att se de små liven!

Fåren har blivit avmaskade (med Ivomec! Blev lätt nervös över det eftersom collie m fl raser kan vara överkänsliga mot ivermectin. Efter samråd med veterinären så lugnade jag mig och än så länge lever alla tre colliedamer) och klippta och äntligen börjar stora fårhagen ha mindre snö så de får gå dit under dagarna.

Olle Bull får vara själv då han fick ngn knäpp förra veckan och började stånga damerna efter väggarna. Tydligen gör en del baggar så. Mystiskt. Han och Doris (och ibland fick hon med sig alla tackorna så de hoppade på Olle allesammans..) slog ihop skallarna så det tjongade till ordentligt när vi släppte ihop dem första gången men det gick ju över rätt snabbt. Nu har de dessutom bebisar i magarna så det kändes riskfyllt att ha dem samman.

Hundarna får hjälpa till med att föra ut dem på morgonen och ta in dem på kvällen. Går riktigt bra! Kortisarna är lite hårda med dem vilket jag tror är bra då Doris lätt kan ta över om hon får hållas. Smurfan också rätt het på dem just nu. Jag är ändå lite skraj att de ska vara FÖR tuffa, men antagligen är jag hönsig.

Måste försöka splitta Smurfan och kortistjejerna när de jobbar om det går, men ibland händer något alldeles oplanerat såsom igår t ex då Djörfung drog ut från hagen. Jag hade glömt att stänga grinden.. :-0 *slarv* så det blev lite knasigt då jag var tvungen att rya ifrån ordentligt och då blir Smurfan låååg und so weiter. Till slut blev det bara pannkaka och vi tog hästen själva utan jyckarnas hjälp. Hade det bara varit Smurfan ute hade det gått vägen eller vice versa; om bara kortis varit ute hade det gått vägen.

Kanske jag ska börja snacka olika språk med dem så det inte blir missförstånd? Så gör vallningsbekanta till oss för att kunna jobba med flera hundar samtidigt. *hmm*

Vi är verkligen mysko vi colliefolk

Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva...

Var precis in på min uppfödares sida; kennel Oneway´s, och läste några rader som Lexies gamla matte skrivit om Lexie, om mig och framförallt om Jeanette. Riktigt otrevligt och irrationellt.

Jag vill att alla ska veta att jag älskar mina hundar! De är mina kamrater både i mys och till arbete.

Jag är OERHÖRT stolt över min Lexie! Jag hade INTE bytt henne mot någon kortis! Hon utstrålar lugn och bus på samma gång. Säkerhet och godhet finns i överflöd. Rör sig sunt och framförallt; hon RÖR sig!!

Aldrig att jag vill ha en fet, räddhågsen utställningsvinnare med obefintliga rörelser istället för Lexie!

Lexie var INTE tunn när hon kom till mig från Jeanette! Hon har blivit det för kanske en månad sedan då jag måste ha gett henne för lite mat i förhållande till hennes aktivitetsnivå som har ökat under våren. Hon jobbar dagligdags med gårdens djur.

Jag har under många år velat ha en collie från Jeanette och anledningen är att jag verkligen gillar de hundar som hon fött upp; deras utseende, deras mentalitet och deras sundhet.

Jeanette har bevisligen en mycket framgångsrik uppfödning vilket jag inte är ensam om att ha upptäckt!

Tack Jeanette för att du fött upp så många, fina collie i världsklass!

RSS 2.0