"Kombon"

Åh; vill ju ha ett långhårigt korthår från Jeanette! (OneWay´s förstås!) Men det händer inte alltför ofta desa små blir långhår!
Annars; vad skulle kännas OKEJ på långhårsfronten?¨
Oj, det blir svårt! Har ett par favoritkombinationer som går bort pga HD eller skotten... jag orkar inte ha vare sig det ena eller det andra. HD-behäftad collie har jag aldrig haft däremot skottberörda och-rädda och det är otroligt trist för hunden och såsom ägare har jag aldrig lyckats få hunden må bra; bara känt mig som en otroligt dålig matte.

Kanske börja med helt ny ras!? Malinois som jag vela ha länge! Eller rent utav Grönis!? Eller finsk lapphund? Lapsk vallhund? Schäfer? Eller en stor herdehund typ Kuvasz eller annat lite större? Eller varför inte skaffa den där Aussien vi drömt om länge?

Fast i ärlighetens namn lockar OneWays kortisar mest! Och tänk en sådan i långhårsformat! :D Jeanette; kan du inte föda upp en långhårskull? ;-)

Eller ett långhår med lite Steadwyn, Seabound, Springmist, Sammens, Skyelice och Mirabackens (En mssa S-kennlar och så de där rackarna från Mirabackens!!)
Det finaste och goaste från de jyckarna med uppfödare skulle vara exceptionellt! Skulle bli SÅ bra! Fast det skulle väl gå åt pipsvängen redan innan planeringsstadiet..;-)

Såg nu att "Gutten" i Norge har valpar hos Lena Ögrens syster! En av mina absoluta favoriter (och hans mamma från Anja; "Shania" är SÅ fin och trevlig!) men eftesom jag bara har ett blått långhår, "Smurfan",  så går det föstås inte använda en blå hanne. Kennel Chevelle kommer Gutten från! Lycka till med alla valparna; det finns hopp för framtiden!!


RSS 2.0